Eersteklas producten op het gebied van elektrische vloerverwarming

WarmtepanelenExpert vloerverwarming voor woonhuis, winkel, sporthal en iedere andere ruimte die comfortabel verwarmd moet worden.

De  vloerverwarming is geschikt voor vrijwel alle soorten ondervloeren zoals beton, gerenoveerde badkamervloeren (tegels) en zelfs houten vloeren.Een belangrijk voordeel van vloerverwarming is dat, doordat er maar een bescheiden luchtcirculatie is, de verplaatsing van stof aanzienlijk minder is dan met traditionele radiatorverwarming. Met name voor mensen met allergieën of astma is dit een groot voordeel. Verder is het natuurlijk zo, dat vloerverwarming een behaaglijke verwarming is, omdat warmte opstijgt.

Grofweg is er onderscheid te maken tussen verwarming in de vorm van losse kabels en verwarmingskabel voor geconfectioneerd op een mat in een standaard breedte vanaf 50 cm en met verschillende lengtematen.


 
 
 
bepaal zelf de mat lengte
 
 
 
 

Kies voor elektrische vloerverwarming

 • Hoog rendement, 100%
 • Geen leiding- en schoorsteenverlies
 • Geen onderhoudskosten
 • Regeling van de temperatuur per ruimte
 • Geen zichtbare leidingen
 • Thermostaten passend bij elk interieur
 • Eenvoudig zelf te leggen

De meeste gebruikelijke vorm is die van de voorgenoemde verwarmingsmat. Deze matten kunnen ingezet worden als vloerverwarming in badkamers, toiletten, of, meer in het algemeen, onder een tegelvloer. Maar uiteraard kunnen deze producten ook toegepast worden voor wandverwarming, scheepsverwarming en caravanverwarming.
Belangrijk om warmte verlies te voorkomen is dat een vloer waarop de verwarmingsmat geherinstalleerd word goed geïsoleerd is. Indien u de vloerverwarmig direct op een cement of betonnen ondergrond wilt plaatsen, is het raadzaam om een isolatie laag onder de verwarmingsmat te plaatsen. De Warmtepanelenexpert heeft diverse isolatie materialen van het merk Warmup in haar assortiment. 

De WarmtepanelenExpert is dealer van drie merken vloerverwarmingsmatten Warm-Up, Danfoss en Entrasol.

Alle isolatie en vloerverwarmingsmatten zijn leverbaar in diverse afmetingen en diktes.

 • Warm-Up: de marktleider wat betreft duurzaam- en betrouwbaarheid. Het verschil met andere merken is het gebruik van Teflon ipv PVC als omhulsel van de warmtekabel. Teflon heeft als belangrijkste voordeel, dat het onder geen beding wordt aangestast door welke (tegel) lijm soort dan ook. Hierdoor wordt 100% gegarandeerd dat er geen storing kan optreden door aantasting van de bekabeling onder de stenen- en of parketvloer. Hierdoor kan Wam-up u een levenslange garantie verstrekken op de 'sticky matten'.
 • Warm-up heeft ook een folie verwarmingsmat in haar assortiment, deze zijn uitermate geschikt voor gebruik onde zwevendevloeren en direct toepasbaar onder laminaat vloeren.
 • Entrasol: specialisten zoals schilders, behangers, binnenhuisarchitecten, stukadoors en timmermannen installeren de verwarmingsbanen moeiteloos en in korte tijd!
  Elektrische expertise is niet nodig, want de stekker van de verwarmingsregeling kan meteen in een geaard stopcontact worden gestoken. De verwarmingsbanen werken op 24V laagspanning. Montage en gebruik zijn daardoor risicoloos en is het mogelijk om bijvoorbeeld schilderijen etc. aan de verwarmde muur te bevestigen.
  U kunt eenvoudigweg door de ENTRASOL verwarming heen boren, zonder dat het zijn werking verliest! Uniek in Nederland!

Uiteraard bieden wij een diversiteit aan thermostaten aan om dit pakket te complementeren en ook de accessoires zijn uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Thermostaten
Zoals bij iedere verwarming, is ook bij elektrische vloerverwarming, de thermostaat een bepalende factor voor het energieverbruik. Een goede thermostaat bespaart uiteindelijk geld!

HGI vloerverwarming mat