SunJoy infrarood warmtepanelen

SunJoy infrarood warmte panelen

De Sunjoy infrarood panelen zijn de TOP van ons programma leveren de meest intense en aangename warmte van alle panelen in ons programma. Ze zijn mooi afgewerkt met een witte aluminium lijst. Bovendien zijn de Sunjoy panelen aan de achterzijde geïsoleerd, waardoor de warmteontwikkeling aan de achterzijde minimaal is (rond de 30 °C). Hierdoor kunnen ze volledig vlak en strak tegen plafond of muur worden gemonteerd. De Sunjoy panelen zijn daarbij IP56 geclassificeerd. Met deze classificering kunnen Sunjoy panelen zonder gevaar ook in zogenaamde "natte cellen" worden geïnstalleerd, zoals badkamers en douches.


Sunjoy is uitgerust met zilver-nano technologie, die zorgt voor een antibacteriële en geur-neutraliserende werking, zelfs als de panelen uitgeschakeld zijn. De panelen hebben CE, zijn TÜV gekeurd en een garantieperiode van maar liefst 7 jaar.

Vanaf heden worden de Sunjoy panelen SR4, SR5 en SR7 geleverd met een zogenaamde "duo connecction" stroomaansluiting. Of het stroomsnoer uit de zijkant van de lijst komt "zijaansluiting") of aan de achterkant van het paneel ("achteraansluiting"), regelt u voortaan eenvoudig zelf. De instructie hoe dit te doen is bij ieder paneel gevoegd. U hoeft dus vanaf nu bij een bestelling niet meer aan te geven welke aansluiting u wenst. 

Gezondheid

Er is inmiddels redelijk veel onderzoek gedaan naar de effecten van infrarood panelen op de gezondheid van mens en dier. Daaruit blijkt dat infrarood warmtepanelen geen gevaren opleveren, maar juist een gezonde en comfortabele warmte creëren...

De infrarood stralen zorgen voor voldoende verwarming van het lichaam terwijl ook de bloedcirculatie verbetert, doordat de infrarood stralen tot zekere hoogte in de huid doordringen. De Sunjoy en Sunpower warmtepanelen zijn daarbij als enige infrarood panelen extra voorzien van een toermalijn coating die ook Zilver Nano deeltjes bevat. Hierdoor worden er negatieve ionen uitgezonden die de gezondheid bevorderen, zo blijkt uit diverse onderzoeken.

Bij Sunjoy kunt u al jaren kiezen voor een "zijaansluiting" (stroomdraad komt uit de omlijsting) of een "achteraansluiting" (stroomdraad komt uit de achterzijde van het paneel). Vooral dat laatste is mooi als het paneel over een stroompunt kan worden geplaatst en het paneel volledig "strak" tegen het plafond (of de wand) kan worden gemonteerd.

Vanaf heden hoeft u de keuze waar de stroomdraad uit het paneel moet komen niet meer vooraf (bij het bestellen) te maken; Sunjoy introduceert de zogenaamde "Duo-Connection" aansluiting. (leverbaar bij SR4-SR5 en SR7)  Oftewel, u regelt zelf waar de stroomdraad uit het paneel moet komen. Klik hier voor een duidelijke instructie leaflet.  


WarmtepanelenExpert heeft fors de prijzen van de SUNJOY infrarood panelen verlaagd!

De afgelopen maanden is er bij de WarmtepanelenExpert en onze leverancier achter de schermen hard gewerkt aan de relatie met de producent van de Sunjoy infrarood panelen.

Sinds eind 2017 is de overeenkomst tussen de Koreaanse producent en de voormalige Europese importeur in Roemenië beëindigd, waardoor onze leverancier nu zelf direct met Sunjoy zaken doet. En dat vertaalt zich in een aanmerkelijk gunstiger inkoopniveau. Dát voordeel laten we graag voortvloeien naar onze klanten. Hierdoor zijn deze top infrarood panelen nog bereikbaarder voor iedereen!

Sunjoy staat bekend om de bijzondere eigenschappen, zoals:

  • De meest intense warmteopbrengst (oppervlakte temperaturen tot wel 130 °C!);
  • Lichtgewicht panelen;
  • Geïsoleerd aan de achterzijde dus nauwelijks warmteontwikkeling;
  • Desgewenst volledig vlak tegen plafond (of wand) te monteren (dus geen tussenruimte);
  • TÜV gekeurd en CE gecertificeerd;
  • IP55 classificatie, dus waterbestendig (zeer geschikt voor badkamers);
  • 7 jaar garantie!;
  • kleur panelen RAL 9003
  • Absolute TOP kwaliteit;
  • Er worden verzendkosten berekend voor deze producten.

Eenvoudige montage

eenvoudige montage
Onze Sunjoy panelen zijn extra licht in gewicht en wel heel eenvoudig te monteren. Met slechts enkele schroeven kunnen ze desgewenst volledig "strak" (dus zonder tussenruimte) tegen het plafond of wand worden gemonteerd. Dat kan mede omdat de Sunjoy panelen aan de achterzijde zijn geïsoleerd, waardoor er vrijwel geen warmteontwikkeling is.

Voor alle panelen geldt dat een stroomvoorziening van 230V nodig is. Met een eventueel aan te sluiten thermostaat (draadloos of bedraad) kan desgewenst een ruimtetemperatuur worden ingesteld. Deze zijn verkrijgbaar van eenvoudig niet-programmeerbaar tot en met volledig programmeerbaar, bijvoorbeeld om de temperatuur op alle dagen van de week naar wens in te kunnen stellen. 
Alle warmtepanelen worden geleverd met aansluitsnoer, echter zonder stekker.

Wat heb ik nodig aan IR warmte?

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om "hoofdverwarming" of "bijverwarming".

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 40-50 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 50-60 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 80 Watt per m³. 

Daarbij is voor het bepalen van de benodigde capaciteit (verwarmend vermogen) ook het aantal te installeren panelen (voor een goede spreiding in de ruimte) van belang. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is vaak effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.

Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto's.

Sunjoy

Sunjoy heeft een Engelstalig promo film ter beschikking. Hierin komen alle facetten van de SunJoy warmtepaneel aan bod. Uitleg over wat is IR warmte, wat is de zilver Nano techniek enz.