SP infrarood warmtepanelen

SunPower Infrarood warmtepaneel

SunPower
De Sunpower infrarood panelen onderscheiden zich door hun zeer goede kwaliteit (10 jaar garantie), fraaie afwerking en hun scherpe prijs! 
En niet te vergeten: TÜV gekeurd, CE gecertificeerd en voorzien van een degelijk en eenvoudig ophangsysteem.  De panelen zijn uitgevoerd in gemoffeld staal en hebben geen omlijsting. Dat maakt dat deze infrarood panelen er "strak" uitzien en in hun standaard witte uitvoering eigenlijk in ieder interieur passen.

 
 
 
 
 
 
   
Kenmerken
- Uitstekende warmte intensiteit (oppervlakte temperaturen tot wel 115°C)
- Zeer goede rendement in zijn klasse (93%)
- Zeer weinig warmteontwikkeling aan de achterzijde
- Eenvoudige en snelle montage
- IP55 classificatie (waterbestendig)
- TÜV gekeurd en CE gecertificeerd
- 10 jaar garantie
- Kleur panelen: RAL 9016, wit
- Uitgevoerd in duurzaam gemoffeld staal, zonder omlijsting 

Er worden verzendkosten berekend voor deze producten.

Wat heb ik nodig aan IR warmte?

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om "hoofdverwarming" of "bijverwarming".

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 40-50 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 50-60 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 80 Watt per m³. 

Daarbij is voor het bepalen van de benodigde capaciteit (verwarmend vermogen) ook het aantal te installeren panelen (voor een goede spreiding in de ruimte) van belang. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is vaak effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.

Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto's.