Mensa Heating: de nieuwe kijk op terrasverwarming! Uniek en nieuw in Nederland! 

Deze tijdloze designs zijn gecreëerd door Mikael Mammen, een bekende Deense ontwerper. De kunst van onze ontwerpen is dat design niet voor functionaliteit gaat, maar er juist een perfecte balans is gevonden: prachtig om te zien en uiterst effectief en functioneel.

Alle ontwerpen, technische ontwikkelingen en de enginering van producten van MENSA HEATING komen uit Denemarken.

MENSA HEATING ontwikkelt en produceert revolutionaire buitenverwarming (”outdoor heaters”) die u op een zeer aangename en effectieve manier verwarmen middels innovatieve en gepatenteerde infrarood techniek. En dat alles verpakt in een tijdloos Deens design. Mensa Heating staat garant voor producten die voldoen aan uw huidige wensen, bijdragen aan een beter milieu en dus klaar zijn voor de toekomst!

De Mensa Heating producten zijn ook 100% veilig in gebruik met water. Of het nu regen is of een tuinslang, u kunt de producten zonder problemen daaraan blootstellen en veilig blijven gebruiken.  

Mensa Heating investeert alle benodigde tijd, energie en geld om er zeker van te zijn dat ieder product dat de naam Mensa Heating draagt, deze ook waardig is. Alle producten worden in Denemarken ontwikkeld, zijn tot in de perfectie getest op hun functionaliteit en zijn ”Safe Touch®”, oftewel 100% veilig! 

Mensa Heating: de nieuwe kijk op terrasverwarming!

Mensa Heating levert unieke terrasverwarming, 100% veilig door de wereldwijd gepatenteerde ”Safe Touch®” technologie. Door de lage wattages zijn de Mensa Heating producten zeer ook zuinig met het stroomverbruik. Maar door de speciaal ontwikkelde bipolaire lamphouder voelt de warmte 3x krachtiger aan. Leest u de Mensa Heating website eens rustig door en ontdek de nieuwe kijk op terrasverwarming!

MENSA HEATING creëert innovatieve warmtetechnologie. Een van onze grootste doelen is om outdoor heaters te ontwikkelen die het milieu zo min mogelijk belasten. En we zijn er trots op dat dit is gelukt. Mensa Heating gebruikt alleen de allerbeste kortegolf infrarood kwartslampen die in de markt verkrijgbaar zijn, met een gegarandeerd efficiënt rendement van 92%. En dankzij onze unieke constructie van de bipolaire lamphouder, is het resultaat dat een warmteopbrengst wordt gerealiseerd die plm. 3 x hoger is dan het werkelijk gevraagde vermogen.

Neem bijvoorbeeld de IMUS, die een warmte afgeeft dat vergelijkbaar is met een 1500W kwartslamp, terwijl feitelijk maar 550W gebruikt wordt. Hiermee leveren onze heaters een aanzienlijke besparing op in de gebruikskosten, terwijl de CO2 emissie met bijna 2/3 afneemt.

Mensa Heating biedt ongeëvenaarde efficiëntie en prestaties voor wat betreft al haar producten en draagt zo positief bij aan het milieu.

Kostenbesparing voor Horeca ondernemres

Mensa Heating producten, zoals de Vireoo Pro en de Statio, verfraaien niet alleen uw terras, u bespaart ook nog eens fors op uw kosten!! 

De Mensa Heating producten hebben lage wattages. Desondanks leveren ze warmte die vergelijkbaar is met 3x zoveel energie als dat gevraagd wordt. Oftewel, een Vireoo Pro met 400W infrarood kwartselement levert een warmte die vergelijkbaar is met (plm.) 1200W!! Hoe? Dit komt door de wereldwijd gepatenteerde bipolaire lamphouder, een ontwikkeling van Mensa Heating.

En ondanks deze 1200W "gevoelswaarde" is het infrarood element 100% veilig door de eveneens gepatenteerde safe touch technologie! Klanten kunnen zich niet verbranden, kinderen kunnen rustig rondkruipen en ook regen is geen probleem.

Door de lage wattages gebruiken de Mensa Heating producten weinig stroom. En dat is gunstig voor de energierekening! Als we de kostprijs per uur van een Vireoo Pro eens afzetten tegen de kostrpijs per uur van een klassieke (professionele) gasverwarmer voor terras, dan kom je op een verrassende uitkomst. We hebben in dit voorbeeld een aanname gedaan van 600 terrasuren per jaar dat verwarming wenselijk is.

Uiteraard kan een klassieke gas terrasverwarmer in ieder geval 4 terras tafels verwarmen (geplaatst in het midden). Dus is het in een vergelijk eerlijk om de kosten per uur af te zetten tegen de kosten van 4 Vireoo Pro tafels. Maar zelfs dan nog vallen de resultaten van de 4 Vireoo's (totaal € 0,72) zeer gunstig ten opzichte van de gasverwarming (€ 1,09). En dan hebben we het nog niet eens over de verschillen in uitstoot van CO2!!

Vragen? bel of mail gerust. Wij van de WarmtepanelenExpert zijn u graag van dienst en geven u graag een vrijblijvende demonstratie op uw horeca terras!