Thermostaten

Thermostaten zijn er in alle soorten en prijsklasses. Van eenvoudig "plug-in" tot en met draadloos programmeerbaar. Voor welke u ook kiest, u kiest bij WarmtepanelenExpert.nl altijd voor kwaliteit. Let u bij het maken van uw keuze altijd op de maximale belastbaarheid van de thermostaten. Is het type belastbaar tot bijvoorbeeld 8A/1700W, dan betekent dit dat u met uw aangesloten panelen niet boven de 1700W maximale belasting mag komen. Wilt u meer panelen (meer vermogen) aansluiten op 1 thermostaat, kies dan voor een type dat tot 16A/3500W belastbaar is. Of sluit de panelen aan middels een zogenaamd schakelrelais. Uiteraard staan wij u graag bij met het maken van de juiste keuze. neem daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.

Draadloze thermostaten
Bij draadloze thermostaten heeft de thermostaat de functie als "zender" en wordt deze gekoppeld aan een "ontvanger" die feitelijk het infrarood paneel in- en uitschakelt. Oftewel de elektriciteit afsluit of doorlaat richting paneel. Het grote voordeel hiervan is dat in veel gevallen de ontvangstmodule op een niet- of nauwelijks zichtbare plek kan worden weggewerkt, terwijl de thermostaat op elke gewenste plek kan worden geplaatst. Los of ergens aan de muur, dat is uw keuze. Dit voorkomt dus "lelijke" draadverbindingen, al dan niet in een kabelgoot weggewerkt. 

Ons programma bestaat uit eenvoudige, niet-programmeerbare thermostaten tot en met volledig programmeerbare modellen. Onze Computherm serie vormen de basis: zeer functioneel en betrouwbaar. Onze Salus serie is de luxere variant, die degelijke kwaliteit combineren met hoge functionaliteit, met name door de hoge belastbaarheid (standaard 16A) als wel de zeer kleine formaten van de ontvangstmodules. Vraag ons (vrijblijvend) om advies als u twijfelt welke keuze voor u de beste is.

Bedrade thermostaten
Indien u een bedrade thermostaat kiest, betekent dit dat de stroomvoorziening richting paneel altijd via de thermostaat zelf dient te worden aangelegd. In vrijwel alle gevallen is dat technisch gezien geen probleem, alleen dient u er rekening mee te houden dat bij montage in bestaande situaties er vaak zichtbare elektriciteits kabels nodig zijn (al dan niet weggewerkt in kabelgootjes). Als dat esthetisch gezien geen probleem is, dan heeft u met bedrade thermostaten een solide temperatuurregeling in uw ruimte! Bij nieuw- of verbouw kan vooraf uiteraard rekening worden gehouden met de aanleg van bedrade systemen en derhalve de benodigde elektriciteitsvoorziening tijdens de bouw worden weggewerkt in muren en plafonds. Heeft u vragen? neem gerust contact met ons op!

Overig schakelmateriaal
Naast thermostaten, kunt u infrarood warmtepanelen ook op andere wijzen aansturen. Bijvoorbeeld met een eenvoudige aan- en uitknop, een bewegingsmelder of een "klik-aan, klik-uit" systeem. Ons programma bevat een beperkt assortiment, geselecteerd op kwaliteit en functionaliteit. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u daaromtrent vragen hebt.

Verzendkosten:

De verzendkosten bedragen € 7,95 voor losse thermostaten en toebehoren.